• Bi radi preizkusili novo blagovno znamko ali vrsto lesnih pelet, vendar ste zaskrbljeni glede zamenjave?

    Ste do sedaj uporabljali pelete iz trdega lesa (bukev ,hrast,…) in bi želeli preizkusiti pelete iz vrst iglavcev? Ali pa že uporabljate pelete iz mehkega lesa vendar se sprašujete če obstaja razlika med njimi?

    Da bi resnično videli razliko med vrstami ali blagovnimi znamkami lesnih pelet, morate porabiti vsaj tono vsake izmed nijh. To vam bo dalo dovolj časa in količine, da opazite razliko pri kurilnosti in kopičenju pepela. Glede na lastnosti vaše peči oziroma kamina, boste morda morali prilagoditi hitrost dovajanja pelet in moč ventilatorja.

    Preden začnete z uporabo, poskrbite, da je vaša peč očiščena. Nastavitve peči naj na začetku ostanejo nespremenjene. Ko pričnete z uporabo prve tone, si beležite kako pogosto ste morali izprazniti vašo zgorevalno čašo in kako intenzivnost toplote ste občutili. Ko porabite tono določene vrste oziroma znamke, vašo peč očistite in ponovite zgoraj opisan postopek.

    11885306_1095885940436526_3129492672506728994_n

    Primerjava rezultatov izgorevanja med vrstami oziroma znamkami pelet bo poskrbela, da boste izbrali pelete z manjšo vsebnostjo pepela in boljšo kurilnostjo.

Call Now Button